Medinės kaladėlės, vaizduojančios procesą nuo pradinio sumanymo iki galutinio rezultato.

Rašymo eiga – tai nuoseklus procesas, apimantis teksto kūrimą nuo pradinio sumanymo iki galutinio rezultato.

Iliustracija, kurioje vaizduojami proceso eigos etapai.

Apmąstykite temą, reikšminius žodžius, numatykite intenciją, t. y. motyvą, ketinimą, tikslą, adresatą, apsibrėžkite komunikavimo situaciją, teksto pobūdį.

Aiškinkitės, ką jau žinote, ko nežinote, kur ir ką dar galėtumėte sužinoti. Ieškokite informacijos, skaitykite ir kritiškai vertinkite įvarius šaltinius, rinkite ir sisteminkite medžiagą.

Pradėkite rašyti pirmąjį savo teksto variantą: užrašykite savo mintis ir su tema susijusią svarbiausią informaciją. Laikykitės nuoseklios sekos. Nesijaudinkite dėl klaidų ar netobulumo – šis etapas skirtas pamatyti bendrą vaizdą.

Įsivertinkite sukurtą tekstą: perskaitykite (tyliai ar garsiai) ir įsitikinkite, ar tai, ką parašėte, yra suprantama, ar pateikti faktai teisingi, svarbūs, ar tema atskleista. Pasitikrinkite, ar nėra minties šuolių, ar nuoseklu, ar tinkama teksto struktūra.

Redaguokite savo sukurtą tekstą: tikrinkite gramatiką, sakinių struktūrą, rašybą ir skyrybą. Įsitikinkite, ar tekstas stilistiškai vientisas, ar žodynas ir sakinių struktūra atitinka adresatą, komunikavimo situaciją, rašymo tikslą, koreguokite raišką.

Įsivertinkite sukurtą tekstą ir, pasirinkę tinkamą būdą (tai pristatymas klasėje, sąsiuvinis, mokyklos svetainė, socialiniai tinklai ar kt.), paskelbkite jį.